Blåbärsrutor i långpanna

Serverar: 30 portioner

Det är godast med färska blåbär, så passa på när blåbärsskogen är full med bär eller fuskköp på torget. Servera blåbärsrutan ljummen med lite mjukrörd vaniljglass till dessert, eller kall med en klick kardemummagrädde till kaffet.

Ingredienser

  • 300 g sötmandel
  • 3 dl strösocker
  • 300 g mjukt smör el. margarin
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 dl blåbär
  • Garnering
  • 6 msk flosocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och finhacka mandeln. Klä en långpanna med smort bakplåtspapper och strö ca 2 dl av den hackade mandeln i bottnen.
    2. Vispa strösocker och smör poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med grädden. Rör ner resten av mandeln.
    4. Bred ut smeten i långpannan och strö blåbären över, tryck ner dem lite i smeten.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kaan kallna innan du skär den i ca 5x5 cm stora rutor. Pudra över florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben