Blåbärsrutor med punschgrädde

Serverar: 15 portioner

Härligt sega och enkla att baka. Lilla gräddklicken kan även smaksättas med Kakao. Hittade det här i Hemmets.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 4½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 200 g blåbär, djupfrysta
  • Ca 1 msk strösocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Lite socker
  • Punsch
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 gr Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Rör ner sockre och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten.
    2. Klä en långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten. Strö över frysta bär och socker.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Förpacka väl om de ska frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben