Mandeläpplekaka med punschgrädde

Serverar: 4 portioner

Underbart gott

Ingredienser

  • 4-6 äpplen
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • 100 g mandel
  • 50 g valnötter
  • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 – 2 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch eller punchextrakt
  • Instruktioner

    1. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp vatten och muscovadoråsocker och lägg i äppleklyftorna. Tag grytan från värmen och låt stå i 2 minuter. Tag upp äppleklyftorna och låt dem rinna av innan de läggs i en smord eldfast form.
    2. Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln. Hacka valnötterna. Vispa ägg och finkornigt strösocker lätt. Blanda i mandel och nötter. Häll smeten över äppleklyftorna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Vispa grädden. Tillsätt punsch. Servera mandeläpplekakan ljummen med grädden till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben