Fikon och ananassallad med nötter och romskum

Serverar: 4 portioner

En underbart fräsch fruktdessert med ett läckert romskum.

Ingredienser

  • 1 stor ananas
  • 6 färska fikon
  • 1 dl blandade osaltade nötter (t.ex. valnötter, pistage eller cashewnötter)
  • 3 myntakvistar
  • Romskum
  • 1+1 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk honung
  • 2 msk rom
  • 2 äggulor
  • ½ gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet från ananasen. Dela den och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen och fikonen i tunna skivor. Grovhacka nötterna. Koka upp 1 dl grädde, mjölk och honung. Vispa samman rom och äggulor. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggsmeten. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Rör ner det i krämen och låt kallna. Grovhacka myntan straxt innan serveringen. Blanda med fruktskivor och nötter.
    2. Lägg upp på tallrikar eller ett serveringsfat.
    3. Vispa den återstående grädden. Mixa krämen med en stavmixer. Rör i den vispade grädden och servera till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben