Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Serverar: 6 portioner

En god och nyttig efterrätt som du gör på en kick!

Ingredienser

  • 20 torkade aprikoser
  • 10 torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk tunt strimlad apelsinskal
  • ev pressad apelsin
  • ca 6-8 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Grovhacka aprikoser och fikon. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter. Rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskalen och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.
    2. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben