Fikonkaka

Serverar: 1 portioner

En saftig kaka som smakar söta fikon vore kanske något för er som vill ha lite omväxling? Denna bakas utan ägg.

Ingredienser

  • 6 st fikon
  • 3 dl vatten
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 3 tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • Smör eller margarin till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Skär fikonen i tunna strimlor och låt dem koka 3 minuter i vattnet.
    2. Tillsätt apelsinmarmeladen till fikonen och vattnet. Blanda bakpulvret i vetemjölet, tillsätt detta och sockret.
    3. Pensla en ringform med matfett, bröa den och häll i smeten.
    4. Grädda kakan ca 45 minuter i 175 graders ugnsvärme. Stjälp upp den, låt den svalna under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben