Fikonkaka
Tid:
45 minuter
En god kaka när det nu går mot jul
Ingredienser
200 g torkade fikon
1 dl konjak
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter (ca 50 g)
Instruktioner
Finhacka fikonen och lägg dem i en skål.
Häll över kojak och låt dra i minst några timmar
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, russin, nötter och fikon.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. ca 1½ liter.
Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Låt den stå minst 1 dygn den blir godast då.
Liknande recept
Fikonkaka
3
1
Fikonkaka
1
Fikonkaka med valnötter
1 h 30 min
Läckra fikonkakor
12
Fikonkaka à la Kerstin
1 d
10-12
Fikonkaka med glasyr
10
Fikonkaka med chokladglasyr
30-48
Fikonkaka
1 h 30 min
Fikonkakor
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!