Fikonkaka

Tid: 45 minuter

En god kaka när det nu går mot jul

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 1 dl konjak
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade hasselnötter (ca 50 g)
  • Instruktioner

    1. Finhacka fikonen och lägg dem i en skål.
    2. Häll över kojak och låt dra i minst några timmar
    3. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, russin, nötter och fikon.
    4. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. ca 1½ liter.
    5. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Låt den stå minst 1 dygn den blir godast då.

    Liknande recept

    1 h 30 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben