Fikonkaka

Fikon och nötter hör julen till och de kan även användas i denna goda kaka.

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 100 g matfett
  • 1 dl vit sirap
  • 3 ägg
  • 1 dl nötkärnor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Hacka fikonen grovt.
    3. Vispa matfett och den vita sirapen pösigt. Vispa ner äggen ett och ett.
    4. Hacka nötterna och blanda dem med bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda ner fikonen i smeten.
    5. Smöra och bröa en 1 1/2 litersform. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i bitar.

    Liknande recept

    1 h 30 min

    Kommentarer (1)

    sarco 21 november 2009

    TIPS: Jag strödde florsocker på den så den såg riktigt julig ut! Ska nog baka den igen till julen men då ska jag ha i mer vaniljsocker! Enligt dem jag bjöd den på blir det 4 poäng. Passar perfekt att bjuda på till julen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben