Fikon och nötter hör julen till och de kan även användas i denna goda kaka.
Ingredienser
200 g torkade fikon
100 g matfett
1 dl vit sirap
3 ägg
1 dl nötkärnor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Hacka fikonen grovt.
Vispa matfett och den vita sirapen pösigt.
Vispa ner äggen ett och ett.
Hacka nötterna och blanda dem med bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
Blanda ner fikonen i smeten.
Smöra och bröa en 1 1/2 litersform. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i bitar.
TIPS: Jag strödde florsocker på den så den såg riktigt julig ut! Ska nog baka den igen till julen men då ska jag ha i mer vaniljsocker!
Enligt dem jag bjöd den på blir det 4 poäng. Passar perfekt att bjuda på till julen.
TIPS: Jag strödde florsocker på den så den såg riktigt julig ut! Ska nog baka den igen till julen men då ska jag ha i mer vaniljsocker! Enligt dem jag bjöd den på blir det 4 poäng. Passar perfekt att bjuda på till julen.