Läckra fikonkakor

Serverar: 12 portioner

Detta är en variant på en amerikansk klassiker, där julens kvarvarande fikon har en given plats. Dessa fikoncookies kan du faktiskt servera året om.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl råsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 100 g hackade, torkade fikon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta samman matfett, råsocker och vaniljsocker i en bunke. Använd gärna en elvisp. Tillsätt ägget. Blanda samman allt väl till en smet.
    2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke. Tillsätt havregrynsblandningen i sockersmeten. Grovhacka fikonen. Rör ner dem i smeten.
    3. Klicka med hjälp av två skedar ut tolv kakor, med lagom stora mellanrum, på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben