Detta är en variant på en amerikansk klassiker, där julens kvarvarande fikon har en given plats. Dessa fikoncookies kan du faktiskt servera året om.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 dl råsocker
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
100 g hackade, torkade fikon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta samman matfett, råsocker och vaniljsocker i en bunke. Använd gärna en elvisp. Tillsätt ägget. Blanda samman allt väl till en smet.
- Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke. Tillsätt havregrynsblandningen i sockersmeten. Grovhacka fikonen. Rör ner dem i smeten.
- Klicka med hjälp av två skedar ut tolv kakor, med lagom stora mellanrum, på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)