Fikonmarmelad med vanilj
Tid:
30 minuter
Jättegott på stark ost
Ingredienser
12 st fikon
½ dl vatten
½ citron, rivet skal + pressad saft
½ msk fruktpektinpulver (Certo)
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Skölj fikonen och skär bort stjälken och blomfästet. Skär fikonen i små bitar och lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten, citronskal och citronsaft. Låt allt koka med lock c:a 10 min.
Blanda fruktpektinet med 3 msk socker och rör ner i kastrullen. Låt det koka 1 min.
Tillsätt resten av sockret och låt det koka c:a 5 min. utan lock.
Rör i vaniljsockret.
Häll upp i rena burkar och sätt på lock.
Förvara i kylskåp.
Jag valde att mixa marmeladen innan jag blandade i socker och fruktpektin, för jag ville inte ha stora bitar alls. Men gör som du vill.
Liknande recept
Fikonmarmelad med vanilj och konjak
4.5
45 min
3
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Fikonmarmelad
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Vanilj cupcakes med creme cheese frosting
4.6
5
Vanilj och blåbärsbullar
5
60
6
Morotsmarmelad med vanilj
4.5
1 h
1
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Svartvinbärssylt med nektariner och vanilj
20 min
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!