Fikonmarmelad med vanilj

Tid: 30 minuter

Jättegott på stark ost

Ingredienser

  • 12 st fikon
  • ½ dl vatten
  • ½ citron, rivet skal + pressad saft
  • ½ msk fruktpektinpulver (Certo)
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj fikonen och skär bort stjälken och blomfästet. Skär fikonen i små bitar och lägg i en kastrull.
    2. Tillsätt vatten, citronskal och citronsaft. Låt allt koka med lock c:a 10 min.
    3. Blanda fruktpektinet med 3 msk socker och rör ner i kastrullen. Låt det koka 1 min.
    4. Tillsätt resten av sockret och låt det koka c:a 5 min. utan lock.
    5. Rör i vaniljsockret.
    6. Häll upp i rena burkar och sätt på lock.
    7. Förvara i kylskåp.
    8. Jag valde att mixa marmeladen innan jag blandade i socker och fruktpektin, för jag ville inte ha stora bitar alls. Men gör som du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben