Fikonmarmelad

Serverar: 4-6 portioner

Smakar underbart till ostbrickan.

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • ½ dl muscovadosocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Ta bort stjälken på fikonen, hacka dem och blötlägg i vatten i en timme.
    2. Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med de blötlagda fikonen. Vattnet ska vara med. Sjud utan lock i 25 min.
    3. Ta bort kanelstängerna och lagerbladet.
    4. Späd med vatten om marmeladen känns för tjock!

    Liknande recept

    4
    45 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Jzetterberg 15 december 2011

    Hur länge håller sig marmeladen i kylskåpet? Kan man frysa in marmeladen annars? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben