Chevrébakad oxfilé med fikonmarmelad.

Serverar: 4 portioner

Spännande kötträtt som passar året runt.

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé á 150 g
  • 4x1/2 cm chevréskivor
  • Fikonmarmelad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att bryna köttet
  • 1kg potatis (fast)
  • Timjan
  • Instruktioner

    Salta och peppra köttet. Bryn bitarna på hög värme i en stekpanna. Ta en ugnsfast form och kör bitarna på 120 grader i ca 30 min. Ta ut köttet och toppa med en skiva chevré. Sätt ugnen på grillfunktion och låt osten ta färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med en klick fikonmarmelad. Serveras med ugnsbakade potatishalvor kryddade med salt och timjan. Dela potatisen på längden pensla olivolja på halvorna, salta och strö timjan över halvorna. In i ugnen på 220 grader tills de är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben