Serverar: 10-12 portioner
Gott till ostbrickan.
På en del hotell, där jag jobbat,imponerar dem på sina gäster med hemmagjorda marmelader,här får Ni ett av mina många recept.
Ingredienser
400 g torkade fikon
250 g råsocker
3 dl portvin
2 dl vatten
Instruktioner
- Hacka fikonen grovt och blanda med övriga ingredienser i kastrull.
Koka ihop och låt sjuda uner lock ca. 30 minuter eller tills marmeladen når 103-105 grader,testa med termometer.
Rör under tiden om då och då.
Häll den heta marmeladen i rena glasburkar, skruva på lock och ställ sedan burkarna upp och ner, så att vakuum bildas i burkarna.
- Tips! Om man byter ut råsocker mot muscovadosocker, får
marmeladen en viss anissmak.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Står här med datorn i köket och testar receptet! Håller mina tummar för ett bra resultat!
En fantastic god marmalade helt klart. Men jag tror om man minskar på portvinet med 1 dl så blir den inte lika stark i smaken. Men det e klart en smak sak hos alla. Men den e värd att testas och den e kannon