Fikonmarmelad

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till ostbrickan. På en del hotell, där jag jobbat,imponerar dem på sina gäster med hemmagjorda marmelader,här får Ni ett av mina många recept.

Ingredienser

  • 400 g torkade fikon
  • 250 g råsocker
  • 3 dl portvin
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka fikonen grovt och blanda med övriga ingredienser i kastrull. Koka ihop och låt sjuda uner lock ca. 30 minuter eller tills marmeladen når 103-105 grader,testa med termometer. Rör under tiden om då och då. Häll den heta marmeladen i rena glasburkar, skruva på lock och ställ sedan burkarna upp och ner, så att vakuum bildas i burkarna.
    2. Tips! Om man byter ut råsocker mot muscovadosocker, får marmeladen en viss anissmak.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Wienna 3 november 2008

    Står här med datorn i köket och testar receptet! Håller mina tummar för ett bra resultat!

    RoddanB 28 mars 2013

    En fantastic god marmalade helt klart. Men jag tror om man minskar på portvinet med 1 dl så blir den inte lika stark i smaken. Men det e klart en smak sak hos alla. Men den e värd att testas och den e kannon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben