Filbröd i långpanna

Serverar: 10 portioner

Ett bröd som är väldigt populärt hos mina barn och deras kompisar.

Ingredienser

  • 1 liter långfil (helst)
  • Ca 1 kg rågsikt
  • 2-3 dl sirap
  • 1 påse brödkryddor
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Bland allt till en lös smet. Bred ut i en smord långpanna. Har man en liten långpanna så blir ju brödet lite högre. Jag brukar föredra detta.
    2. Grädda i 45 minuter 100 grader på nedre falsen. Flytta sedan upp plåten och fortsätt grädda i 40 minuter i 150 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jlundin 10 oktober 2008

    Hur länge ska den gräddas på nedre falsen? Mvh Jenny

    razzbrown 16 juni 2009

    Really nice easy bread, moist and delicious taste

    namsi 30 december 2009

    Tack för ett kanonbra recept på långpannebröd. Hela familjen älskade det och inte gjorde det saken sämre att det var så lätt att göra.

    nordan71 25 oktober 2010

    Säger bara MUMS! Vilket gott bröd. Saftigt å lätt att göra. Tack för ett superrecept! Solklar 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben