Filé- och pastasallad

Serverar: 4 portioner

Pastasallad som man äter kall, passar bra både att ta med sig i matlåda till lunch eller äta den som ett middagsmål.

Ingredienser

  • 280 gram fullkornspasta (skruvar, snäckor eller dylikt)
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 100 gram frysta gröna ärter
  • rosemarin (stöt i mortel)
  • 200 gr kronärtskockshjärtan i halvor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl inlagd paprika
  • 250 gr fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 200 gram blandad sallad
  • Instruktioner

    Koka pastan. Skölj den och lägg den i en bunke. Skär fläskfilen i strimlor och stek den i smöret. Blanda yoghurt, sweet chilisås, salt, peppar, rosmarin i en liten bytta. Häll dressingen över pastan. Rör ner kronärtskockshjärtan, kapris, paprika, ärter och den stekta fläskfilén. Lägg upp salladen på en bädd av salladsblad.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben