Filégryta

Serverar: 4 portioner

Servera gärna med ris.

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk margarin
  • 1 pkt bacon
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Knorr Kött och Vinfond
  • 2-3 msk Maizena brun
  • 1 dl vindruvor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i skivor och bryn det i margarin. Lägg över det i en gryta. Strimla bacon, paprika och hacka löken. Fräs baconet först tills det börjar få färg. Lägg i paprika och lök och låt fräsa med ett par minuter. Lägg över i grytan. Späd med grädde, vatten och fond. Koka 5 minuter. Red av och smaka av. Blanda ner urkärnade vindruvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben