Filégryta med lingon och kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel rätt med skogens guld.

Ingredienser

  • 1 fläskfílé
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 100 gr kantareller
  • 1 dl lingon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Till servering
  • potatismos
  • kokt broccoli
  • Instruktioner

    Putsa filén fri från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Krydda och stek filéerna gyllenbruna. Dela löken i större bitar och tillsätt i pannan tillsammans med kantarellerna. Låt fräsa med i några minuter. Tillsätt lingonen och grädden och låta allt småkoka i 3-5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ett gott mos och gärna lite kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben