Filégryta med champinjoner
Serverar:
4 portioner
Fläskfilé i gryta är snabblagat och gott.
Ingredienser
600 g fläskfilé
Salt
Peppar
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
200 g champinjoner
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk maizena redning
1 dl gröna oliver med pimento
Instruktioner
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och peppar, och bryn på båda sidor.
Skala och hacka löken och dela champinjonerna. Låt fräsa med ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, vatten, grädde och fond, och koka ihop i 5 minuter.
Red av med redning och koka i 3 minuter. Tillsätt halverade oliver och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller klyftpotatis.
Liknande recept
Filégryta med champinjoner
5
4
1
Kasslerpaj med purjolök och champinjoner
3.8
50 min
6
1
Grillad färsbiff med champinjoner
1
25 min
2
1
Älggryta med champinjoner
4.8
7-8
3
Älgbiffar med champinjoner och dill
2
30 min
4
Pasta med kassler, mango och champinjoner
3.3
4
2
Pangasius med champinjoner
3
1 h
4
1
Fiskfilé med räksås, champinjoner och sparris
4
Cathrines fyllda champinjoner med ädelost
20 min
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!