Filégryta

Serverar: 4 portioner

En smal gryta med mycket smak, där köttet blir riktigt mört av att koka länge.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé, i bitar
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 8 råa potatisar, skivade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • Strimlat skal av ½ apelsin
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • Svarta oliver
  • Persilja
  • Olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Platta ut köttbitarna, Salta och peppra och bryn dem.
    2. Varva skivad potatis, kött, vitlök och lök och lagerblad i en gryta. Strö timjan mellan varven. Strö apelsinstrimlorna över.
    3. Vispa ur pannan med vinet, sila det över grytan. Koka under lock cirka 45 minuter.
    4. Toppa med oliver och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben