Filégryta a la Vonne

Serverar: 3 portioner

Smarrig och lättlagad bjudgryta!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 burk Cantadou ost (vitlök o örter)
  • 3 dl grädde
  • 1 finhackad lök
  • 1 - 2 msk kinasoya
  • 100 gr soltorkade tomater, inlagda i vitlöksmarinad
  • 1 msk kalvfond
  • Pepparmix, efter smak - var dock ej för snål
  • Instruktioner

    Strimla köttet och bryn det i smör. Lägg över i skål. Fräs löken och häll på grädde och osten. Låt osten smälta. Hacka tomaterna och blanda ner dom i såsen. Smaksätt med fond, soya och pepparmix. Låt såsen sjuda några minuter. Lägg i köttet och låt sjuda allt några minuter till. Servera med ris eller potatisgratäng + en massa grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    snuppan 29 mars 2008

    jättegod

    farmoringer 24 oktober 2008

    Full pott från mig. Fick inte tag på torkade tomater i vitlök utan det blev marinerade torkade tomater. Hackade två vitlöksklyftor i stället och brynte ihop med löken. Toppengott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben