Filégryta med Bavaria blue

Serverar: 8-10 portioner

God gryta som vi brukar servera vid festligare tillfällen vid Solviks fhsk.

Ingredienser

  • 375 g bavaria blu i tärningar
  • 1 kg fläskfilé i bitar
  • 10-15 charlottenlökar
  • 2,5 msk paprikapulver
  • Färska champinjoner
  • 2-3 röda paprikor
  • 5 msk tomatpuré
  • 2,5 dl grönsaksbuljong/köttbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hetta upp smöret och stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt champinjonerna, löken och paprikan och låt fräsa i någon minut. Tillsätt paprikapulvret och rör om. Dela osten i tärningar. Tillsätt alla ingredienser och låt puttra till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med klyftpotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben