Filegryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Går lika bra att använda annan svamp.

Ingredienser

  • Ca 500 g valfri file , älg-fläsk eller annan
  • 200 g gula kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Lite soya
  • Instruktioner

    Finhacka löken,strimla paprikan. Skär filen i lagoma bitar och bryn dem i en gryta. Låt sedan lök och svamp bryna med en stund. Tillsätt paprikan och låt fräsa med på slutet. Salta,krydda och tillsätt vitlöken. Häll på grädden blandad med creme fraichen och lite soya.Låt puttra ca 10 minuter.Smaka av. Servera med kokt potatis och en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bellan68 14 september 2008

    Tack för en kanon god gryta! Det godaste jag ätit på länge!!! Jag ville ha lite mer smak så jag stoppade i svampbuljong, det blev riktigt gott... Den kommer att bli en favorit....

    maggan123 1 mars 2009

    kan bara hålla med den förra kommentaren, det va värkligen supergott, kommer helt klart laga denna rätt igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben