Filégryta med rosépeppar

Serverar: 2 portioner

Lätt och smidig gryta!

Ingredienser

  • 400-500 g fläskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 lök (mycket finhackad)
  • 2 msk chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-1½ dl vispgrädde
  • ½ msk soja
  • ½ msk worcestersås
  • 1 msk rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i knubbiga skivor. Platta ut dem lite i handen. Bryn skivorna i omgångar på bägge sidorna. Salta och peppra. Lägg köttet i en skål. Fräs lökhacket i stekpannan utan att det tar färg. Blanda samman crème fraiche, vispgrädde, chilisås, worcestersås, soja och pressad vitlök. Slå blandningen över löken i pannan. Rör och låt blandningen puttra några minuter. Lägg i köttet och rosépeppar i såsen. Rör om och låt puttra ytterligare 5-7 min.
    2. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben