Filépanna med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fläskfilépanna med kantareller mättar hela familjen och är otroligt gott ... Från Allers nr 31/09.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g kantareller
  • 2 klyftor vitlök
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kalvbuljong
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 knippa persilja
  • 1 liten gul lök
  • Ca 40 g ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär den sedan i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna på båda sidor med salt och peppar.
    2. Rensa och putsa kantarellerna och skär de största i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en klick matfett i en stekpanna och fräs kantarellerna några minuter. Smaksätt svampen med salt och peppar. Blanda ned den hackade vitlöken och rör om. Den ska inte ta färg utan bara steka med ca 1/2 minut. Ta sedan upp svampen ur pannan.
    3. Lägg i en ny klick matfett och stek filébitarna tills de fått färg på båda sidor. Häll på vitt vin, grädde och kalvbuljong. Tillsätt senap, hackad persilja och klyftad gul lök och låt puttra 5-7 minuter.
    4. Lägg tillbaka kantarellerna ovanpå fläskfilén och toppa med ruccolasalladen. Servera rätten med ett gott potatismos eller ugnsbakad potatis. En fräsch sallad är också gott att ha till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben