Filet mignon med ostsås

Serverar: 4 portioner

Varför inte förgylla vardagen med denna lyxiga måltid som kommer att göra succé på middagsbordet? Den krämiga ostsåsen passar perfekt till det möra köttet.

Ingredienser

  • Salt
  • Grovmald svartpeppar
  • 4 oxfiléskivor från den tunna delen av filén, à 150 g, 2-2½ cm tjocka
  • ½ dl köttbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 msk smulad roquefortost
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stor stek- eller grillpanna på medelvärme. Salta och peppra köttbitarna på båda sidor. Stek köttet på båda sidor ca 12 minuter tills de är väl brynta och mediumstekta. Lägg över köttbitarna på ett fat och håll dem varma.
    2. Häll buljongen i stekpannan och hetta upp. Skrapa botten på pannan så att smakerna löses upp.
    3. Rör ner grädden i stekpannan, 3½ msk roquefortost och ½ krm svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
    4. Ringla såsen över köttbitarna, strö över resten av osten och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben