Varför inte förgylla vardagen med denna lyxiga måltid som kommer att göra succé på middagsbordet? Den krämiga ostsåsen passar perfekt till det möra köttet.
Ingredienser
Salt
Grovmald svartpeppar
4 oxfiléskivor från den tunna delen av filén, à 150 g, 2-2½ cm tjocka
½ dl köttbuljong
1 dl vispgrädde
5 msk smulad roquefortost
Instruktioner
Hetta upp en stor stek- eller grillpanna på medelvärme. Salta och peppra köttbitarna på båda sidor. Stek köttet på båda sidor ca 12 minuter tills de är väl brynta och mediumstekta. Lägg över köttbitarna på ett fat och håll dem varma.
Häll buljongen i stekpannan och hetta upp. Skrapa botten på pannan så att smakerna löses upp.
Rör ner grädden i stekpannan, 3½ msk roquefortost och ½ krm svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
Ringla såsen över köttbitarna, strö över resten av osten och servera.