Filmjölksbröd i långpanna

Tid: 1 timme

Ett bröd som går snabbt att göra och som gillas av hela familjen.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 2 dl brödsirap
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk bakpulver
  • 9 dl rågsikt
  • 7 dl dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop fil, sirap, socker, bikarbonat och bakpulver i en bakbunke.Tillsätt dinkelmjöl och rågsikt. Blanda väl.Bred ut den lösa degen i en smord långpanna.
    2. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
    3. Låt brödet svalna och skär det sedan i 20 fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben