Filmjölkslimpa

Filmjölk gör bröd lätta och luftiga och inte torra. Ingen jäsning behövs.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1,67 dl rågmjöl, grovt
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetegroddar
  • 1,75 dl vetekli
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl sirap
  • 1 l lättfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och lättfil.
    2. Smörj två avlånga formar och fördela degen. Grädda längst ned i ugnen i 85 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben