Filmjölkslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ett gott och mustigt bröd

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsiktsmjöl
  • 2,5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l lättfil
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Blanda alla torra ingredienser tillsammans. Häll i filmjölk, sirap och rör om ordentligt. Smörj 2 st avlånga formar och fördela degen. Grädda längst ned i ugnen i ca 1 timme 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben