Filmjölkslimpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 12 minuter

Enkel att göra. Behöver inte jäsa!

Ingredienser

  • 5 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 0,5 dl rågkross
  • 0,5 dl vetekross
  • 1 dl vetekli
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 halvmogen banan
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt filmjölken och bananen. Häll smeten i en smord avlång form, cirka 1,5l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme på 175*. Låt brödet stå några minuter i formen innan det stjälps upp och får kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben