Filmjölkslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En enkel deg, bara att röra ihop. Brödet är godast nybakat.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågkross
  • 2 dl vetekli
  • 2 msk bikarbonat
  • 3 msk brödkryddor
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • Färskost
  • 100 g philadelphia light
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • Garnering
  • 2 tsk avokadoolja
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. 2. Blanda alla ingredienser till filmjölkslimpan i en bunke. Häll upp i smorda avlånga formar à 1 1/2 liter. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. 4. Blanda alla ingredienser till färskosten. Lägg upp i en skål och garnera med avokadoolja och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 23 mars 2008

    Saftigt med fin smak och ej smuligt. Högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben