Filmjölkslimpa

Serverar: 1 portioner

Det här brödet behöver inte jäsa, sväng bara ihop smeten och sätt in i ugnen!

Ingredienser

  • 4.5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2.5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
    3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
    5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben