Filmjölkslimpa med banan

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegott bröd

Ingredienser

  • 5 dl ljust lantbrödsmjöl
  • ½ dl krossad råg
  • ½ dl krossat vete
  • 1 dl vetekli
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • ½ msk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 halvmogen banan
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt filmjölken och sist den mosade bananen. Häll smeten i en lätt smord avlång form, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 1 tim. Låt brödet stå några min i formen innan det stjälps upp och får kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben