Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Serverar: 8-10 portioner

God efterrätt med smak av turkiet. Jättegott med syrlig yoghurt till.

Ingredienser

  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, Pressad saft av
  • 200 g nötter, grovt hackade tex. pistage och mandel
  • 200 g torkad frukt, tex. aprikos och fikon, grovt hackade
  • Servering
  • Turkisk yoghurt
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smör, honung, citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
    3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller en skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop direkt.
    4. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakpappersklädd plåt i ugnen ca 10 minuter. Skär upp den i 3 cm tjocka bitar.
    5. Servera strudeln varm eller kall med yoghurt och honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben