Filorullar med skaldjur

Serverar: 7 portioner

Tid: 30 minuter

2 points per rulle. En viktväktarförrätt, receptet blir 14 rullar.

Ingredienser

  • 7 plattor filodeg (tinad)
  • 2 äggulor
  • 2 tsk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • Fyllning
  • 1 dl kräftstjärtar
  • 1 dl räkor, skalade
  • 2 salladslökar
  • 100 g färskost, max 16%
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk dill, hackad
  • Sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka lök och skaldjur, blanda samman det med ost, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela degplattorna på mitten. Lägg en klick fyllning på varje bit. Pensla kanterna med uppvispad äggula. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och strö över sesamfrö. Grädda i ugn 225 grader ca 10 min.
    4. Servera på salladsbädd omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben