Fin chokladpaj

Den perfekta pajen med mild mjölkchoklad i fyllningen och mustig mörk choklad som garnering. Baka och smaka så får du se!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3/4 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk kakao
  • 1½ tsk snabbkaffe expresso
  • 2 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 350 g mjölkchoklad
  • 2½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Botten: Rör samman smöret och råsockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och hacka snabbt samman till en deg.
    3. Klä en låg pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
    4. Gör fyllningen under tiden. Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke. Koka upp grädden och häll den het över chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält. Ställ åt sidan att kallna.
    5. Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
    6. Vispa den kalla chokladfyllningen ljus och porös.
    7. Lossa bottnen från formen och bre ut fyllningen jämnt.
    8. Riv eller hyvla över den mörka chokladen.
    9. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben