Fin ostsoppa

Serverar: 4 portioner

Kan serveras med olika tillbehör t ex musslor, räkor, strimlad paprika, blomkål osv. Värmande soppa i höst mörkret.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 4 dl Västerbottensost
  • 1 gullök
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Fräs den i smöret i en gryta.
    2. Strö över mjölet. Späd en vatten och rör medan det kokar upp
    3. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Koka upp och låt koka några minuter.
    4. Vispa samman äggula och grädde. Häll i det under omrörning och låt soppan sjuda, inte koka, tills det tjocknar något.
    5. Rör ner osten och låt den smälta, men inte koka.
    6. Smaka av soppan med lite salt och paprikapulver. Blanda ev ner något eller några av förslagna tillbehör i soppan eller servera dem bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Öl i mat
    Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben