Ostsoppa

Serverar: 4 portioner

Utmärkt både som huvudrätt och förrätt - försvinnande god!!!!

Ingredienser

  • 4 purjolökar
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk matfett
  • 1 mörk oxbuljong
  • 250 g mjukost
  • 2 dl grädde
  • 50-100 g strimlad skinka
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka fyra purjolökar och 2 gula lökar och bryn dem. Koka dessa i 1 liter mörk oxbuljong i ca 20 minuter. Ta sedan lite av buljongen och blanda i 250g mjukost häll detta i soppan och ta sedan elvispen och vispa i 2dl vispgrädde och värm soppan. Servera soppan tillsammans med kokt skinka längst ner i tallriken och häll sedan soppa över och toppa med riven ost med smak. NJUT!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Öl i mat
    Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben