Fina fisken med svamptäcke

Serverar: 4 portioner

En riktigt lyxig fisk som är gratinerad under ett tjockt täcke av läckerheter.

Ingredienser

  • 4 tjocka bitar vit fiskfilé, à 180 g, t.ex. torsk, gös eller sej
  • 1½ tsk salt
  • Olivolja
  • Topping
  • 200 g champinjoner, gärna bruna
  • 5-6 soltorkade tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Ca 2 msk smält smör
  • Kokta gröna ärter
  • Ugnsbakade cocktailtomater
  • Färska örter, t.ex. dill, timjan och rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ansa och finskiva svampen. Finhacka de torkade tomaterna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en stor stekpanna med olivoljan.
    3. Rör i svamp, lök och torkade tomater. Fräs runt alltsammans i några minuter. Smula i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Salta fisken och lägg den på en plåt med oljat bakplåtspapper. Fördela fräset jämnt över fiskfiléerna. Baka i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52 grader, det tar ca 15-20 minuter.
    5. Servera fisken med kokt potatis, smält smör, ärter och ugnsbakade cocktailtomater. Strö över färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben