Falukorv med svamptäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Så här blir till och med den gamla godingen falukorv lyxig

Ingredienser

  • 1 falukorvs ring(800 g)
  • 100 g champinjoner eller annan god svamp
  • 5 dl köttbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 4 msk ströbröd
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär falukorven i tärningar, och lägg den i en ugnsäker form. Stek svampen och pudra över mjölet och rör om, späd med buljongen under omrörning, koka upp och tillsätt mjölken, och salta och peppra, låt puttra någon minut. Häll stuvningen över korven i formen, strö över ströbrödet, och pudra över paprikapulvret, lägg några smörklickar överst. Sätt in i 20 minuter i 225 grader. Godast med ris..

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 28 december 2009

    Kanonrätt som smakar gott och är snabb att göra. Perfekt vardagsmat som passar hela familjen.

    lenasvensson 28 september 2011

    Det här var riktigt gott :)

    flabban 16 augusti 2012

    En mycket god korvrätt. Kan varmt rekommenderas. Högst betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben