Ugnsbakad lax med svamptäcke

Serverar: 6 portioner

Lax är tacksam mat - den är nyttig, god och lätt att variera - här med smakfullt svamptäcke.

Ingredienser

  • 1,2 kilo laxfilé, med skinn
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 2 brödskivor
  • 2 dl ost, riven
  • 1½ dl dill och persilja, hackad
  • 25 g smör, eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Lägg laxen med skinnsidan ner på plåt med bakpapper.
    3. Hacka champinjonerna och stek i smör tills vätskan kokat in.
    4. Smula sönder inkråmet i brödskivorna och blanda med svamp, riven ost, persilja, dill och smör.
    5. Fördela ovanpå laxen och ugnsbaka i 175 grader, 20 minuter. Servera med potatissallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben