Söndagsfina fisken

Serverar: 4 portioner

Tag någon annan svamp om du vill!

Ingredienser

  • ca 600 g fiskfilé färsk eller tinad, torsk eller kolja
  • 1 hackad lök
  • ca 100 g champinjoner, helst färska
  • 3-4 klyftade tomater
  • 1 dl hackad persilja eller dill
  • Grädde/ädel matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citron
  • Skorpmjöl
  • Instruktioner

    Gnid in filéerna med salt och citron. Vänd dem i skorpmjöl. Fräs löken och champinjonerna. Späd med grädde. Tillsätt de klyftade tomaterna och persiljan/dillen. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt röran sjuda några minuter. Bred ut blandningen i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna ovanpå blandningen. Stek i ugn 225° i 20 min. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben