Fina fläskfilélådan med rödvin och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta tycker jag är en jätte god rätt som passar lika bra till fredagsmyset som till en middagsbjudning.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • ½ hg rökt skinka
  • 140 g bacon (1 pkt)
  • 180 g vit sparris (1 liten burk)
  • ½-1 dl rött vin
  • 2 ½ dl vispbar grädde (ex. mellangrädde)
  • 1 st köttbuljongtärning eller lite fond av något slag
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén från fett, skiva den och bryn den. Strimla under tiden skinkan och vispa grädden hårt.
    2. Lägg den brynta fläskfilén i en smord form. Klipp ned baconet i stekpannan och stek det. Lägg baconet på papper.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Häll vinet, buljongtärningen och den vispade grädden i stekpannan tills allt smält ihop. Smaka av med ev. salt och peppar. Tänk dock på att baconet också ger viss sälta. (Här finns utrymme att experimentera med nya smaker efter hand man har gjort receptet några gånger).
    5. Slå blandningen över köttet och strö över skinka, bacon och sparris och till sist lite riven ost så att det täcker lagom, men inte överdrivet mycket.
    6. Ställ i ugn tills osten smält.
    7. Serveras t.ex. med klyftpotatis eller ris samt en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben