Finas nyttiga vetebullar

Serverar: 10 portioner

Jättegoda bullar som även är riktigt nyttiga för magen.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 3 ½ dl mjölk
  • 75 g margarin
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ dl socker
  • ½ pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • fyllning
  • 75 g margarin
  • 50 g socker
  • 25 g mald mandel
  • 25 g krossade linfrö
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ mald bittermandel
  • Instruktioner

    1. Koka gröt på havregyn, mjölk och margarinet. Låt svalna till 37 grader. Blanda i resten av ingredienserna till en deg. Jäs i 30 minuter. Gör fyllningen till bullarna. Kavla ut degen. Bred fyllningen på halva degen, vik över den andra halvan. Gör snurror som får jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg och pärlsocker.
    2. Gräddas i 225 grader i 15 minuter.
    3. smaklig spis :)

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    fina21 10 juli 2009

    Jag har ändrat stavningen i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben