Finsk bärpirog i långpanna

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 10 minuter

Snart är bärtiden här och det behövs en liter bär för att täcka hela ytan. Har gjort den med lingon, det blir säkert gott med blåbär också men blanda då några matskedar potatismjöl i sockret, som du strör över bären för att binda litet vätska.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 ½ dl mjölk, vanlig eller gräddmjölk
  • 6 dl vetemjöl (eller 5 dl vetemjöl + 1 dl rågmjöl)
  • 1 ½ dl bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk rapsolja
  • 1 liter färska bär
  • 2-3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Gör iordning en stor långpanna 30x40 cm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken, vetemjölet och de övriga torra ingredienserna. Sist rapsoljan. Fyll den smorda långpannan med degen. Grädda i 10 min. Fyll på med bären och sockra överst. Grädda igen i 10 min.
    3. Ta ut bakverket och skär i fyrkantiga bitar. Kan ätas ljummen, är lika god kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben