Finsk korvsoppa

Serverar: 4 portioner

Finsk korvsoppa

Ingredienser

  • 1 liter grönsaksbuljong (av tärning)
  • 1 gul hackad lök
  • 150 g strimlad vitkål
  • 2 finhackade eller grovrivna morötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 200-300 g falukorv, i tärningar
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och kryddor.
    2. Blanda gräddfil med persilja och vitlök och servera detta till soppan. Ost och bröd är också gott till.

    Liknande recept

    4.5
    35 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben