En mycket god och mättande lunch. Ursprungen enligt min mormor i Finland under kriget och serverades till bla krigsfångar och krigsbarn.
Billigt och gott!
Ingredienser
4 st formfranskabröd
4 ägg
400 g rökt smörgåsskinka
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
3 msk smör
Lite persilja för garnering
salt
peppar
Instruktioner
Hacka skinkan i tärningar eller längder.
Värm upp smöret tills det slutat fräsa och lägg i brödskivorna, vänd dem efter ca 30 sek. Lägg dem sedan på ett upplägningsfat med hög kant.
Stek sedan äggen och lägg dem på vart och ett av bröden.
Börja sedan med att steka skinkan tills den är genomvarm (ej knaprig), pudra över mjölet och tillsätt samtidigt mjölken under omrörning. Låt småkoka i några minuter. Häll stuvningen över mackorna och garnera med en bit persilja eller annat grönt
Fillibabba!