Finska tantens salladssås

Jättegod salladsdressing till t ex veckosallad. Tips! Diska ur och spara en vinägerflaska (de som har brunt lock med en liten hällpip), perfekt att förvara såsen i. Förvaras kallt, klarar sig rätt så länge i kylen.

Ingredienser

  • 1/2 dl (stark) senap
  • 1 1/2 dl olja
  • 3/4 dl vinäger (valfri, brukar ta vitvinsvinäger)
  • 1 1/2 dl utspädd apelsinjuice
  • 2 msk socker
  • 2 msk HP-sauce eller tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 1-2 vitlöksklyftor alt. vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Häll senapen i en skål. Vispa i matoljan lite i taget. Vispa i vinäger, juice och kryddor. Vispa till en slät sås.
    2. Det kan behövas mera av juicen och sockret, du får smaka dig fram!
    3. Fyll på flaska.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (3)

    gds877 7 februari 2010

    Praktiskt och gott.

    gds877 7 februari 2010

    Praktiskt och gott.

    jennykrook 5 februari 2012

    Tog johnys senap och balsamvinäger istället och den blev super god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben