"Fish and chips"

Serverar: 4 portioner

Efter att ha provat denna variant av fisk och potatis så kommer du aldrig mer att köpa hem färdigpanerad fryst fisk.

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst torsk- eller koljafilé
  • 1 msk olja
  • 1 äggvita
  • 1 dl ströbröd
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • "Chips"
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja till bakplåten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna med 1 msk olja. Vispa ihop äggvitan i en djup tallrik. Skär fisken i 3½ cm breda bitar.
    2. Skrubba potatisen och skär den i 2½ cm breda klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivoljan och saltet. Lägg ut potatisklyftorna på den smorda plåten och stek i ugnen, ca 30 minuter, tills de är gyllenbruna. Vänd dem en gång.
    3. Blanda ströbröd, peppar och salt i en djup tallrik. Blanda väl. Doppa fiskbitarna i äggvitan och sedan ströbrödsblandningen. Tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.
    4. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i fisken och stek i ca 5 minuter tills fisken är gyllenbrun. Vänd en gång. Håll fisken varm fram till serveringen. Servera med potatisen till.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 31 januari 2008

    Kanon, ungarna älskade fisken och åt massor. Medelbetyg av familjen blev en 4:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben