Fish and chips

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Nyttigt och hemgjort. ekonomiskt.

Ingredienser

  • 500 gr färsk eller fryst vit fisk
  • 1 msk olja
  • 1 äggvita
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • Chips
  • 600 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja till plåten
  • Instruktioner

    1. 1: sätt på ugnen på 225 g. smörj en långpanna med 1 msk olja. vispa ihop äggvitan i en djup tallrik. skär fisken i 3 1/2cm breda bitar. 2: skrubba potatisen och skär den i 2 1/2 cm breda klyftor. lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivolja och saltet. lägg ut potatis klyftorna på den smorda plåten och stek i ugn ca 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna, vänd en gång. 3:blanda ströbröd,peppar och salt i en djuptallrik, blanda väl. doppa fisken i äggvitan och sedan i ströbrödblandningen. tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.
    2. 4: hetta upp 1msk olja i en stor stekpanna på hög värme. lägg i fisken och stek i ca 5 minuter eller tills fisken är gyllenbrun. vänd en gång håll fisken varm till servering. servera med potatisen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben