Fish and chips

Serverar: 4 portioner

Den här engelska klassikern är farligt god! Servera den i tidningspapper för att få den rätt känslan.

Ingredienser

  • 600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös)
  • 4 bakpotatisar skalade
  • Frityrsmet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk maizena
  • 2 dl vetemjöl
  • saften av två limefrukter
  • 1 dl öl
  • 2 dillkvistar
  • salt
  • peppar
  • 3 dl olja till fritering
  • Tidningspapper till serveringen
  • Instruktioner

    1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
    2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
    3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
    4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
    5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
    6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
    7. Upprepa samma procedur med potatisen.
    8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben